INFORMATION TÄVLING

UPPDATERING 3 maj:
SGF:s starka avrådan från tävling samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott gäller till och med 23 maj.
Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis.
Nytt beslut kommuniceras 10 maj. 

 

Se info från SGFs ordförande nedan:

Detta är som sagt en stark och tydlig avrådan. Eventuella egna initiativ för att kringgå detta, från enskilda golfspelare eller klubbar, utsätter golfklubbarna för en risk att klandras och riskerar att golfsporten som helhet stämplas som illojal i en svår tid. I värsta fall kan det påverka vår möjlighet att få kunna spela golf överhuvudtaget under pandemin. 

Vad är definitionen av en golftävling? 

Ytterst är det definitionen i Spel- och tävlingshandboken som styr vad som är golftävling. Den lyder: ”Tävling är golfspel enligt spelets regler med syftet att rangordna spelarna efter uppnådda resultat”. Denna definition är heltäckande. Är syftet med spelet något annat än att rangordna spelarna efter resultat är det fråga om sällskapsspel. 

För att uttrycka det på annat vis: det faktiska syftet och utövandet styr om spelet ska klassas som sällskapsspel eller tävlingsspel, inte vad man döper det till. 

Av detta följer att: 

1. Tävlingar på klubben kan inte genomföras. Detta inkluderar alla typer av tävlingar, inklusive så kallade VSOP (valfri starttid och partner). 

2. Spelaktiviteter kan inte avslutas med resultatlista och prisutdelning kopplat till prestationen. 

3. GIT Tävling får inte användas så länge avrådan från tävling gäller. 

4. Yrkesmässiga proffstävlingar får genomföras, men inga sidoaktiviteter som Pro-Am. 

5. Företagstävlingar kan inte genomföras, men företag kan arrangera sällskapspel under förutsättning att företagen följer alla övriga råd och föreskrifter. Eget personligt ansvar gäller för deltagande.  

6. Medlemsgrupper som normalt spelar organiserade tävlingar kan fortsätta spela sällskapsspel tillsammans. Det är då upp till klubben att bestämma vem som får boka och hur. Eget personligt ansvar gäller för att deltagande eller ej. 

7. Mindre grupper kan organisera och boka spel, där eget personligt ansvar gäller för gruppmedlemmarna. 

8. Större grupper får svårt att uppfylla alla regler och föreskrifter, bland annat att undvika större samlingar, träffas utanför ”bubblan” och undvika onödigt resande, men det är upp till klubben att bedöma detta. Eget personligt ansvar gäller för deltagande. 

Mer info hittar du på: Coronaregler tävling golf

 

TÄVLINGSKOSTNADER

Tävlingsgreenfee: 200:-
Skaraborgsgolfaren: 100:- vardag/ 125:- helg

Startavgift:
Singel 100:-
Par 200:-

2021 års preliminära tävlingar hittar du under “tävlingskalender”.

Spelas enligt gällande Regler för Golfspel.
Spel- och tävlingshandboken kapitel 1-3 samt följande Lokala regler och Tävlingsvillkor.