LÄCKÖLIGAN

Nu är det dags att sätta ihop laget och anmäla er till året Läcköliga! Tanken är att vi spelar golf under gemytliga former utan att ha för stora prestationskrav. Max 32 lag.

Uppläggning av seriespelet

• Seriespelet är öppen för alla golfspelare som är medlem i någon golfklubb.
  • Anmäl ett lag och ge ert lag ett namn.
  • Laget kan bestå av upp till tre spelare (kan anmäla en tredje spelare även senare)
  • Det spelande laget består av två spelare
  • Vi spelar fyrboll som matchspel (Bästboll/Sämstboll)
  • Seriespel där alla möter alla i samma serie.
  • Vi har 3 lag i varje serie vid 24 lag. De blir då två matcher i grundserien. Vid 32 lag blir det 3 matcher.
  • Grundspelet ska vara färdigspelat den 21 juni 2021.
  • Därefter väntar slutspel.
  • Båda lagen ansvarar för att kontakt tas och kommer överens om speldag, men om de inte kommer överens gäller hemmalagets förslag på speldag. Fungerar inte detta innan “bäst före datum” utgår WO till hemmalaget.
  • Anmälningsavgift 150:- per lag betalas till kansliet innan start.
  • Tävlingsgreenfee 150:- (100:- Skaraborgsgolfaren) per spelare för de som inte är medlemmar eller fullvärdiga medlemmar i Läckö GK
  • Spelordning och resultat läggs ut på hemsidan.
  • Anmäl senast den 12 april 2021 med spelarnas namn, lagnamn och kontaktperson till Greger Ulleryd.
  • Ev. frågor kontakta Greger Ulleryd, gregerulleryd@hotmail.com eller på 0708-37 45 26
  • Meddela resultatet omgående till kansliet på info@lackogk.se

Vi spelar fyrboll enligt följande: kap 10.3.2.2. sid 89:
De tre spelarna med högst spelhandicap erhåller slag motsvarande 90% av skillnaden till den spelare som har lägst spelhcp. Avrundning till närmaste heltal.

Ett räkneexempel:
Adam och Bertil spelar mot Sten och Tore. De har följande spelhcp (=slag enligt SLOPE-tabellen):
Adam 30 slag; Bertil 6 slag; Sten 18 slag och Tore 12 slag.

Då drar man Bertils spelhcp från alla spelare och multiplicerar skillnaden med 0,90. D.v.s. de får följande antal slag:

Adam: (30-6) x 0,90 = avrundat 22 slag, Bertil: 6 – 6 = 0 slag

Sten: (18 – 6) x 0,90  = avrundat 11 slag, Tore: (12 – 6) x 0,90  = avrundat 5 slag

Handicapslagen tas ut med början på de svåraste hålen = de med lägst hcp-index.