ATT GÖRA I OMRÅDET

Naturen

Skärgården på Kållandsös västra sida är en av de mindre kända pärlorna i det Svenska naturlandskapet. Solnedgången över kobbar och skär kan upplevas utan att man sitter på någons privata strand. Man kan komma dit till fots, med bil, cykel, kanot eller båt. Utöver skärgården finns många fina naturupplevelser.
Mer om Kållandsö hittar ni på Lidköpings Pärlor eller på Turistbyrån’s hemsida.

Vandringsled

Långa och vackra vandringsleder med omväxlande terräng finns i direkt anslutning till banan med start vid drivingranchen.
Längs leden finns grillplatser, bord, bänkar och fin utsikt.
Leden är markerad med blåa markeringar och finns i olika sträckningar. (karta finns i kansliet eller vid starten)
Toalett finns i anslutning till golfbanan och vid badplatsen finns mulltoa.

Länk till PDF med vandringsled Traneberg.

Cykeluthyrning

Vi erbjuder nu även uthyrning av cyklar. Hyra heldag 150 kr, halvdag 75 kr. Hjälmar och barnsadel finns att tillgå.
Kontakta kansliet på info@lackogk.se  eller 010 – 495 84 00.

Skärgårdsturer

M/S Navaren är en av de båtar som man kan ta en tur med. Turerna utgår från Spiken och Läckö Slott. Mer information hittar ni på hemsidan.

Kajak

Ta chansen att paddla i Vänern och den underbara skärgården Ekens skärgård. Har du tur kan du få syn på en havsörn vilket vi har några stycken i skärgården precis utanför slottet. Bokning av kajak kan ni göra hos Kajak och Fritid eller Naven.se

Bastuflotte

Vill du prova på en vedeldad bastuflotte som klarar grupper upp till 15 personer. Kolla in Naven.se för priser och kontaktinformation.

Ullersund

Ullersund är sundet som skiljer Kålland från Kållandsö. Börja gärna med ett besök hos den trevliga glasskiosken vid bron. Det ger tillfälle till lite planering. Man kan fortsätta mot Golfbanan eller slottet. Har man en stund över kan vi rekommendera varma bullar och kall mjölk på Djurgårdsudde, Motorbåtsklubbens gästhamn. Är man båtburen kan man utforska sundet med både fina bad och fiskemöjligheter, vackra sommarnöjen och historiska försvarsfästningar från 30-åriga krigets dagar.

Spikens fiskeläge

På Kållandsös norrsida kan man besöka en av de främsta fiskehamnarna för löjrom,

Spiken. En stor del av Sveriges produktion landas just här. Men det finns mer än löjrom, här kan man ta en Läckömacka med färskrökt sik eller något annat från vårt innanhav, Vänern. Man kan också besöka Petters Sjöboden med en meny och renommé som talar för sig själv. Här finns också en fin gästhamn, hyrbåtar samt en bra gång och cykelväg till nästa höjdpunkt.

Läckö Slott

Slottet Läckö Slott, mest känt som det sagolika De la Gardieslottet, vid Vänerns strand har ett medeltida ursprung. Skarabiskopen Brynolf Algotsson lade här 1298 grunden till en befäst borg, som troligen bestod av två eller tre enkla hus inom en skansmur. Borgen låg strategiskt mitt i det dåvarande stiftet. På sin väg mot Nidaros fann även pilgrimerna att borgen utgjorde en bekväm anhalt. Efter en brand på 1470-talet utvidgades borgen av biskop Brynolf Gerlachsson

Mer information finner du även på Läckö-Kinnekulle’s hemsida.

Lidköping

Lidköping är en gammal handelsstad vid Vänern och Lidan som rinner genom staden. Småbutiker, mysiga restauranger och gott om caféer med fantastiska bakverk.
Besök gärna stadens torghandel på lördagar.