BANSTATUS

BANAN ÄR ÖPPEN

Banan är öppen med sommargreener och tees. Golfbil får köras på banan.


GÄLLANDE VID EV FROST PÅ BANAN

Vid kallare väder kan det eventuellt förekomma frost på morgnarna.
Om det visar sig vara frost på banan vid de första starttiderna så kommer vi inte att släppa ut er för spel. Då utgår tyvärr er starttid. Så håll koll på väderleken och gräset hemma innan ni åker ut till oss.

Hoppas ni har förståelse för detta då vi är rädda om vår bana.

 

Vid frågor ring kansliet på 010-495 84 00

 

Greenkeepern informerar

Äntligen har vi öppnat igen.

Tänkte berätta lite om vad vi gjort under senhösten och vintern. Det är ganska ofta man får frågan om vad man gör på vintern när man berättar att man jobbar som banchef på en golfbana. Här kommer lite kort info om vad man t ex kan sysselsätta sig med vintertid förutom att plocka ut lite komptimmar och lite sparad semester.

* Lite nytt utseende samt storlek på bunkrarna på hål 2.

* Uppfräschad övergång på hål 3.

* Slyröjning hål 2,3,5,6,7,8,10,11,12,13,15,17 & lite på hål 18.

* Nya toaletter på hål 6 & mellan hål 12 & hål 13. Dom kommer vara i bruk veckan efter påsk hoppas vi på, dom gamla står kvar så länge.

* Ny gångväg upp till gul tee på hål 10.

* Dränerat samt satt nya ytvattenbrunnar på fairway på hål 10.

* Ny körväg på hål 11 samt grävt ur en del av kanalen som ett test på hur alla damm/vattenkanter ska se ut i framtiden. Här har vi fått god hjälp av markägarna Thomas & Marie.

* På hål 13 har vi dränerat om på bakom greenen samt på höger & vänstersida av hålet. Vi har tagit bort det lilla diket på högersida.

* Vi har gjort bunkern på hål 14 lite större samt dränerat bakom greenen.

* Hål 16 har fått ett ansiktslyft på högersida om vattnet i höjd med greenen tack vare support även här av vår markägare Marie & Thomas.

* Dränerat samt satt nya ytvattenbrunnar på fairway på hål 17.

* Sen har våran husbilsparkering byggts om för att kunna ta emot ännu fler gäster. Nu har vi ca 36 elplatser totalt.

På skärtorsdagen den 1 april slog vi upp portarna igen, banan har klarat sig bra över vintern. Vi öppnade upp med ordinarie greener och ordinarie tees.

Vi har två greener som tagit lite stryk av is i vinter, I dagsläget kommer det inte märkas (mer än utseende) men när gräset kommer igång och växa så kommer dessa partier (1/4 av greenen på hål 5 & 1/4 av greenen på hål 4) vara lite hoppiga och kanske lite mer sandiga.. Men vi ska göra precis allt vi kan för att få igång dom till det skicka vi vill, men det är en process som tyvärr är svår att påverka. Som tur är finns det många andra bra flaggplaceringar på dessa greener.

Vi på banan ser verkligen fram emot denna säsong då vi startar upp på en riktigt bra nivå och hoppas kunna höja standarden ytterligare något snäpp kontra fjolåret.

Ska bli kul att se er därute igen.

//Pär & banpersonalen