GRÖNT KORT

ÄR DU SUGEN PÅ ATT BÖRJA SPELA GOLF?

För att spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ha Grönt Kort. Det är lite som ett körkort – beviset på att du har koll på spelet och reglerna. Du får det när du har klarat teori och spelprov, och när en klubb har godkänt kortet åt dig.

Så här går det till för dig från 13 år och äldre:

• Registrera dig på Min Golf för att erhålla ett Golf-id
  • Gör det digitala teoriprovet
  • Delta på en av våra praktiska Grönt kort kurser eller våra juniorträningar med vår tränare Helena Hedberg. Då går hon igenom grunderna och de olika klubborna i golf.
  • Gör fadderundor med någon du känner eller vid någon av våra arrangerade fadderrundor tills du känner att det fungerar på banan.
  • Genomför spelprov för någon med grönt kort (markör) För att erhålla det gröna kortet ska du över 9 hål spela på hcp 54.
    Det innebär att du ska få ihop 18 poäng för att bli godkänd.
    Herrar spelar från gul tee medans damer och juniorer spelar från röd.
  • Registrera den godkända rundan på Min golf
  • Efter det måste golfklubben godkänna ditt gröna kort.

Så här går det till för dig t.o.m 12 år:

• Registrera dig på Min Golf för att erhålla ett Golf-id
  • Gör där det digitala teoriprovet med en förälder
  • Delta i golfkul, juniorträning (valfritt) eller träna med din förälder på rangen och på banan.
  • När du klarat 45 slag på 9 hål från 150 m så har du grönt kort och hcp 54!
  • Registrera den godkända rundan på Min golf.
  • Efter det måste golfklubben du är medlem i godkänna dig.
  • Efter det väljer man om man vill spela från 150 meters skylten eller från röd tee. Beror på ålder och hur långt man kommit i sin utveckling.

Pris senior fr.o.m 18 år: 1950:-
Pris junior t.o.m 17 år: 1300:-

I priset ingår Grönt kort utbilningar/juniorträning, fadderrundor, två medlemsträningar och medlemskap där fritt spel på Läckö Golfklubb ingår 2021.

LYCK TILL!

Praktisk Grönt kort kurs med Helena Hedberg:

Vid flertalet tillfällen kommer vi att arrangera praktisk grönt kort kurs på klubben. Den pågår i 3 timmar och då går man igenom klubborna i bagen och grunderna i att spela golf. Man deltar vid ett av tillfällena.

• Söndag 11 april 9.00-12.00 FULLT
  • Söndag 18 april 9.00-12.00 FULLT
  • Söndag 25 april 9.00-12.00 FULLT
  • Söndag 9 maj 9.00-12.00 FULLT
  • Söndag 16 maj 9.00-12.00 FULLT
  • Söndag 23 maj 9.00-12.00
  • Söndag 6 juni 9.00-12.00

Anmäl deltagande till kansliet på info@lackogk.se
Ange ev golf-id, personnummer, adress och telefonnr

Fadderrundor:

Medlemskommittén erbjuder dig som nybörjare att gå fadderrundor. Ni går 9 hål tillsammans och de är med och hjälper dig under din runda för att du ska få en god inblick i hur du ska tänka och agera på golfbanan.

En bra möjlighet för dig att testa på att komma ut och spela på banan.

• Söndag 2/5 17.00
  • Söndag 9/5 17.00
  • Söndag 16/5 17.00

Anmäl deltagande till kansliet på info@lackogk.se
Ange namn, golf-id och telefonnr

Regelvandring:

Vår regelkommitté har några tillfällen per säsong då det arrangerar regelvandring.Vid detta tillfälle går man bara med och lyssnar medans en i kommittén spelar och den andre kommenterar vad som gäller för regler i olika situationer. Vanligtvis 3-4 hål.
Finns även tid för mycket frågor vid detta tillfälle.

Datum på detta kommer inom kort.