GRÖNT KORT

ÄR DU SUGEN PÅ ATT BÖRJA SPELA GOLF?

För att spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ha Grönt Kort. Det är lite som ett körkort – beviset på att du har koll på spelet och reglerna. Du får det när du har klarat teori och spelprov, och när en klubb har godkänt kortet åt dig.

Så här går det till för dig från 13 år och äldre:

• Registrera dig på Min Golf för att erhålla ett Golf-id
  • Gör det digitala teoriprovet
  • Delta på en av våra teoretiska Grönt kort kurser för att få info.
  • Delta på en av våra praktiska Grönt kort kurser med vår tränare Helena. Då går hon igenom grunderna och de olika klubborna i golf
  • Gör fadderundor med någon du känner eller vid någon av våra arrangerade fadderrundor tills du känner att det fungerar på banan.
  • Genomför spelprov för någon med grönt kort (markör)För att erhålla det gröna kortet ska du över 9 hål spela på hcp 54.
    Det innebär att du ska få ihop 18 poäng för att bli godkänd.
    Herrar spelar från gul tee medans damerna spelar från röd.
  • Registrera den godkända rundan på Min golf
  • Efter det måste golfklubben du tänkt bli medlem i godkänna.

Så här går det till för dig t.o.m 12 år:

• Registrera dig på Min Golf för att erhålla ett Golf-id
  • Gör det digitala teoriprovet
  • Delta i golfkul, juniorträning (valfritt) eller träna med din förälder
  • När du klarat 45 slag på 9 hål från 100 m så har du grönt kort och hcp 54!
  • Registrera den godkända rundan på Min golf.
  • Efter det måste golfklubben du tänkt bli medlem i godkänna.
  • Efter det väljer man om man vill spela från 150 meters skylten eller från röd tee. Beror på ålder och hur långt man kommit i sin utveckling.

Pris senior fr.o.m 18 år: 1950:-
Pris junior t.o.m 17 år: 1300:-

I priset ingår Grönt kort utbilningar, valfria antal fadderrundor, två medlemsträningar och medlemskap där fritt spel på Läckö ingår.

LYCK TILL!

Teoretisk Grönt kort kurs:

Under våren kommer vi att arrangera några stycken digitala teoretiska grönt kort kurser. Där får du information om grunderna och regler inom golf.

Datum på detta kommer inom kort.

Praktisk Grönt kort kurs med Helena:

Vid flertalet tillfällen kommer vi att ha praktisk grönt kort kurs på klubben. Den pågår i 3 timmar och då går man igenom klubborna i bagen och grunderna i att spela golf.

• Söndag 11 april 9.00-12.00
  • Söndag 25 april 9.00-12.00

Anmäl deltagande till kansliet på info@lackogk.se

Fadderrundor:

Medlemskommittén erbjuder dig som nybörjare att gå fadderrundor. Ni går 9 hål tillsammans och de är med och hjälper dig under din runda för att du ska få en god inblick i hur du ska tänka och agera på golfbanan.

En bra möjlighet för dig att testa på att komma ut och spela på banan.

Regelvandring:

Vår regelkommitté har några tillfällen per säsong då det arrangerar regelvandring.Vid detta tillfälle går man bara med och lyssnar medans en i kommittén spelar och den andre kommenterar vad som gäller för regler i olika situationer. Vanligtvis 3-4 hål.
Finns även tid för mycket frågor vid detta tillfälle.

Anmäl deltagande till kansliet på info@lackogk.se