Läcköligan upplägg 2020

Läcköligan 2020

Uppläggning av seriespelet

• Seriespelet är öppen för alla golfspelare som är medlem i någon klubb.
  • Anmäl ett lag och ge ert lag ett namn.
  • Laget kan bestå av upp till tre spelare (kan anmäla en tredje spelare även senare)
  • Det spelande laget består av två spelare
  • Vi spelar fyrboll som matchspel (bästboll/sämstboll)
  • Seriespel där alla möter alla i samma serie.
  • Vi har tre lag i varje serie. De blir då två matcher i grundserien.
  • Grundspelet ska vara färdigspelat den 27 juni 2020. Därefter väntar slutspel.
  • Båda lagen ansvarar för att kontakt tas och kommer överens om speldag, men om de inte kommer överens gäller hemmalagets förslag på speldag. Fungerar inte detta innan "bäst före datum" utgår WO till hemmalaget.
  • Anmälningsavgift 150:- per lag betals till kansliet innan start.
  • Tävlingsgreenfee 150:- (100:- Skaraborgsgolfaren) per spelare för de som inte är medlemmar eller fullvärdiga medlemmar i Läckö GK
  • Spelordningen och resultat läggs ut på hemsidan.
  • Meddela resultatet omgående till kansliet.
  • Max 30 lag, först til kvarn.
  • Går även bra att anmäla sig ensam, så försöker vi hjälpa till att få lag.
  • Anmälan senast den 14 april 2020. Anmäl med spelarnas namn, lagnamn och kontaktperson till info@lackogk.se
  • Ev. frågor kontakta Greger Ulleryd, greger.gertrud@hotmail.com, 0708-37 45 26

Vi spelar fyrboll enligt följande: kap 10.3.2.2. sid 89:

"De tre spelarna med högst spelhandicap erhåller slag motsvarande 90% av skillnaden till den spelare som har lägst spelhcp. Avrundning till närmaste heltal."

Ett räkneexempel:

Adam och Bertil spelar mot Sten och Tore. De har följande spelhcp (=slag enligt SLOPE-tabellen):

Adam 30 slag; Bertil 6 slag; Sten 18 slag och Tore 12 slag.

Då drar man Bertils spelhcp från alla spelare och multiplicerar skillnaden med 0,90. D.v.s. de får följande antal slag:

Adam: (30-6) x 0,90 = avrundat 22 slag, Bertil: 6 - 6 = 0 slag

Sten: (18 - 6) x 0,90  = avrundat 11 slag, Tore: (12 - 6) x 0,90  = avrundat 5 slag

Handicapslagen tas ut med början på de svåraste hålen = de med lägst hcp-index.

Uppläggning av seriespelet (bästboll/sämstboll)

Man spelar om två poäng per hål och endast som matchspel. Det lag vars bästa boll har bäst resultat på hålet vinner ett poäng och det lag som vinner sämstbollen får ett poäng. Matchen slutar när endera laget vunnit så många poäng mer än det andra laget än vad som återstår att spela om. Ex. om det ena laget leder efter 17 spelade hål och har tre poängs ledning så har de alltså vunnit matchen med 3-2.

• Alla matcher skall avgöras, fortsätt om det är lika på hål nr 18.
  • Ditt spelhandicap i varje match reduceras enligt bestämmelserna ovan.
  • OBS! Lagen sköter själva sin turnering och bestämmer tid med motståndarlaget.
  • De sexton bästa lagen bland de två bästa i varje grupp går vidare till åttondelsfinal i A-slustpelet (Ev särspel). Övriga går vidare till B-slutspel.
  • Hemmalaget kallar till match.
  • Försök få kontakt och bestäm speldagar så fort som möjligt.