Banchefen informerar

Banchefen informerar

Längesen det kom en uppdatering nu. Allting är igång som det ska, men som det är med gräs så krävs det tålamod.

Greenerna är på gång, det är några veckor framåt som det kan komma att vara lite extra mycket sand på dom. Det som har hänt är att vitgröen (det gräs vi ej vill ha) har tagit stryk och dött på vissa ställen pga is och kyla. Det är framförallt green 1-7 som för ögat ser lite slitna ut. Men för oss är det positivt då vi får möjligheten att snabbare etablera det gräs vi vill ha (krypven). Men för att etablera det så är vi tvungna att avstå luftning och gödsling vilket ett gräs normalt vill ha på våren så att det kan komma igång. Så på ett sätt jobbar vi emot er golfare som snabbt vill ha skadorna läkta, men ska vi etablera mer ädelgräs så är detta rätt väg att gå, enligt mig i alla fall.

Varför blev det såhär?

Vi har haft den tuffaste vintern sedan banan byggdes vill jag påstå, väldigt långa perioder av kyla samt lite kortare perioder av plusgrader vilket gjorde att det bildades is på nästan alla greener är det korta och enkla svaret. Under 4 års tid har vi krigat för att krypvenen ska må bra och vitgröen ska må dåligt, det har vi till 50 % lyckats med i alla fall. Den tuffa vintern visade i alla fall att vi är på rätt väg för krypvenen mår hur bra som helst medans vitgröen gav vika och kastade in handduken på ganska många ställen.

I övrigt så börjar allt annat komma igång också. Vi har sått alla ytor som tog stryk av översvämningarna i höstas och alla nya i personalen har kommit igång på ett fantastiskt bra sätt.

Vi ses på banan! //Pär med personal

Knockout Webbyr� logotyp
Webbsida av Knockout Webbyrå