Turistattraktioner

Naturen

Skärgården på Kållandsös västra sida är en av de mindre kända pärlorna i det Svenska naturlandskapet. Solnedgången över kobbar och skär kan upplevas utan att man sitter på någons privata strand. Man kan komma dit med bil, cykel, kanot och båtturer. Utöver skärgården finns fina naturupplevelser i svampskogarna närmast sjön. I anslutning till vår bana har Svenska kyrkan ca 1000 ha med liten bebyggelse och till stora delar naturskyddat område. Ett område som innehåller delar av Tranebergs skärgård. Mer om Kållandsö's pärlor hittar ni på Lidköpings Pärlor eller på Turistbyrån's hemsida.


Vandringsled

En 7 km lång vandringsled med omväxlande terräng genom Traneberg på Kållandsö.
Längs leden finns grillplatser, bord och bänkar. Toalett finns i anslutning till golfbanan och vid badplatsen finns mulltoa. Det finns även vindskydd där det går bra att övernatta.Leden är markerad med blåa markeringar och gå igenom omväxlande terräng. Starten sker vi Traneberg och är 7 kilometer lång. 

Länk till PDF med vandringsled Traneberg.

Cykeluthyrning

Vi erbjuder nu även uthyrning av cyklar. Hyra heldag 150 kr, halvdag 75 kr. Hjälmar och barnsadel finns att tillgå. Kontakta kansliet på info@lackogk.se  eller 010 - 495 84 00.

SkärgårdsturerNavaren

M/S Navaren är en av de båtar som man kan ta en tur med. Turerna utgår från Spiken och Läckö Slott. Mer information hittar ni på hemsidan.

Kajak

Ta chansen att paddla i Vänern och den underbara skärgården Ekens skärgård. Har du tur kan du få syn på en havsörn vilket vi har några stycken i skärgården precis utanför slottet. Bokning av kajak kan ni göra hos Kajak och Fritid eller Naven.se

FlotteBastuflotte

Vill du prova på en vedeldad bastuflotte som klarar grupper upp till 15 personer. Kolla in Naven.se för priser och kontaktinformation.

 

Ullersund

Ullersund är sundet som skiljer Kålland från Kållandsö. Börja gärna med ett besök hos den trevliga glasskiosken vid bron. Det ger tillfälle till lite planering. Man kan fortsätta mot Golfbanan eller slottet. Har man en stund över kan vi rekommendera varma bullar och kall mjölk på Djurgårdsvik, Motorbåtsklubbens gästhamn. Är man båtburen kan man utforska sundet med både fina bad och fiskemöjligheter, vackra sommarnöjen och historiska försvarsfästningar från 30-åriga krigets dagar. 

Spikens fiskeläge

spikenPå Kållandsös norrsida kan man besöka en av de främsta fiskehamnarna för löjrom,

Spiken. En stor del av Sveriges produktion landas just här. Men det finns mer än löjrom, här kan man ta en Läckömacka med färskrökt sik eller något annat från vårt innanhav, Vänern. Man kan också besöka Petters Sjöboden med en meny och renommé som talar för sig själv. Här finns också en fin gästhamn, hyrbåtar samt en bra gång och cykelväg till nästa höjdpunkt.  

Läckö Slott

lackoSlottet Läckö Slott, mest känt som det sagolika De la Gardieslottet, vid Vänerns strand har ett medeltida ursprung. Skarabiskopen Brynolf Algotsson lade här 1298 grunden till en befäst borg, som troligen bestod av två eller tre enkla hus inom en skansmur. Borgen låg strategiskt mitt i det dåvarande stiftet. På sin väg mot Nidaros fann även pilgrimerna att borgen utgjorde en bekväm anhalt. Efter en brand på 1470-talet utvidgades borgen av biskop Brynolf Gerlachsson

Mer information finner du även på Läckö-Kinnekulle's hemsida.

 Lidköping

lidkopingLidköping är en gammal handelsstad med livlig centrumhandel och gott om Cafeér och förströelser. Ett av de mer kända är Rörstrands Museum och butiksbod.

 

 

 Läckö Golf

Vi på Läckö Golf hjälper dig gärna att sy ihop ett program för ditt besök i området. Vi kan hjälpa dig med biljetter, boende och bokningar. Vi kombinerar gärna med de olika paketen som finns, inte minst med en runda på vår egen "mästerskapsbana"!