Riktlinjer på Läckö Golfklubb gällande covid-19

Vi på Läckö Golfklubb följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Svenska Golfförbundet, och just nu innebär det att golf är tillåtet.
Men för att vi ska kunna spela golf utan risk att någon smittas är det viktigt att alla följer detta:

Inför spelet
  • Håll dig hemma om du har minsta symtom på sjukdom.
  • Boka speltid, betala och registrera din ankomst digitalt via MG Bokning
  • Anländ till klubben så nära inpå din starttid som möjligt. Undvik att vänta inomhus i receptionen, shopen eller restaurangen.
  • Om du måste betala din rond på plats eller ska handla något: Välj att betala med swish eller kort framför kontanter.
  • Håll fysiskt avstånd till andra personer – både de du möter innan spelet och dina medspelare i bollen.
Under spelet
  • Använd bara dina egna klubbor, bollar och peggar.
  • Om du har golfhandskar är det en god idé att använda dem.
  • Använd inte bolltvätten.
  • Håll avstånd till dina medspelare, helst 1,5–2 meter.
  • Använd digitalt scorekort om möjligt
  • Försök att sopa undan dina spår i bunkern med foten istället för att använda krattan.
  • Låt flaggan sitta i vid puttning.
  • Nya tillfälliga regler för hålad boll gäller. Om klubben har valt att göra hålet grundare – för att underlätta upplockning – räknas bollen som hålad så länge någon del av den är nedanför markytan. Ronden är då också en handicaprond.
Efter spelet
  • Inga handskakningar för att tacka för spelet.
  • Signera inte varandras scorekort.
  • Om du ska stanna kvar på klubben: håll fortsatt 1,5–2 meters avstånd till andra personer och undvik folksamlingar.
  • Om du äter i restaurangen: håll god handhygien och betala med swish eller kort. Sprid ut er och håll avstånd till andra besökare.
Vid tävling

Tills vidare är SGF:s starka rekommendation att inte genomföra någon tävlingsverksamhet i Golfsverige. Undantag är tävlingar på tournivå (yrkesmässig idrott) eller enstaka tävlingar för barn födda 2005 och senare.

Var rädda om varandra.
HÅLL I & HÅLL UT