Klubbkalender i din telefonen

Det finns möjlighet att få in klubbkalendern i din telefon eller dator. På så vis har du alltid uppdaterad information i din kalender.

Beroende på om du har en iPhone/iPad, Android (Samsung mfl) gör man på lite olika sätt. Nedan ser du vilka alternativ som finns.

Android eller om du vill få in kalendern i ditt gmail/google konto

• Logga in på ditt gmail konto på https://www.google.com/calendar/render?pli=1
  • I den vänstra kolumen, klicka på "Andra kalendrar"
  • Skriv in "lackogk@gmail.com" i rutan för "Lägg till kollegas kalender"
  • Du ser nu klubbkalendern i din egna kalender och kan enkelt tända ock släcka den genom att klicka på fyrkanten till vänster om kalendernamnet som är lackogk@gmail.com.
  • Om du vill kan nu lägga till enskilda händelser till din egna kalender. Detta gör du genom att klicka på en händelse och sedan välja "kopiera till min kalender"
  • Öppna nu kalender i din telefon
  • Klicka på "menyknappen" därefter på "Mer" och sedan på "Kalendrar".
  • Du ska nu kunna se klubbkalender i listan, välja att visa och synka kalender.

iPhone / iPad

• Skriv ner nedan adress (alternativt kopiera den genom att hålla nere fingret på den och välja kopiera)
    Obs 1 nedan två rader ska slås ihop
    Obs 2 klicka inte på länken nedan, då kommer händelserna att kopieras till din kalender, nya händerlser kommer då inte in i din kalender.
    ical/lackogk%40gmail.com/public/basic.ics
  • Gå till inställningar - epost, kontakter och kalendrar
  • Klicka på Lägg till ett konto och välj "annat"
  • Välj Lägg till prenumererad kalender och skriv in ovan adress (eller klistra in tidigare kopierad text genom att hålla nere fingret och välja klista in).
  • Klicka på nästa och ändra eventuella inställningar så att de passar dig (inget användarnamn och lösenord behövs)
  • Öppna nu kalender appen
  • Du kan tända och släcka kalendern genom att klicka på Kalendrar längst upp till vänster.

I datorn som ett bokmärke